Mekdonalds stiže u Kazahstan, nudiće i konjsko meso

Hamburger od konjskog mesa može da se nađe na meniju prvog Mekdonaldsa u Kazahstanu.
Tamošnji predstavnik Kajrat Bornabaiev već je objavio lokalni meni pred svečano otvaranje koje je zakazano za 8. mart u glavnom gradu Astani. "Planiramo da pokrenemo još 15 lokala u Astani i Alma-Ati i proširimo tako lanac širom zemlje", rekao je Boranbaiev.
 
Kako je politika kompanije da prilagođava menije lokalnom ukusu, Mekdonalds u Kazahstanu će verovatno ponuditi konjsko meso, rekao je on: "Pokušaćemo da se prilagodimo zahtevima naših potrošača i nacionalnoj kuhinji.
 
U prvi Mekdonalds u Kazahstanu uloženo je 3,5 miliona dolara, prema rečima predsednika Mekdonaldsa za rusko tržište Khamzata Khasbulatova. 
 
Boranbaiev se prethodno bavio prodajom gasa, a njegova ćerka je udata za unuka predsednika države Nursultana Nazarbajeva. Nisu hteli da odgovore na pitanje da li je lider Kazahstana pomogao da Mek stigne tamo.
 
Autor: agencije

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija