Sindikati penzionera protiv privatizacije banja

Udruženje sindikata penzionera Srbije se, u ime 1.700.000 penzionera, najoštrije protivi najavljenoj rasprodaji imovine Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, kroz privatizaciju banjskih lečilišta Srbiji, čiju su izgradnju finansirale generacije.
U otvorenom pismu Vladi Srbije i rukovodstvu Fonda PIO, Udruženje sindikata penzionera ocenjuje da je privatizacija specijalnih bolnica u banjskim lečilištima protivzakonita i štetna.
 
Udruženje sindikata penzionera smatra da će ta privatizacija imati dalekosežne posledice po zdravlje stanovništva Srbije, ali i za prirodna bogatstva.
 
"Naglas pitamo ko je ovlastio rukovodstvo Fonda da može raspolagati imovinom penzionera i ko je ovlastio Vladu Srbije da prodaje nešto što nije u državnoj svojini", istaknuto je u saopštenju.
 
Udruženje napominje i da nije protiv modernizacije banja i podizanja klaliteta njihovih usluga, ali ne na način kako je to zamišljeno putem tajkunske privatizacije.
  • Obaveštenje

    30.12.2016 09:51
    Obaveštavam sindikate penzionera da FOND PIO i njegova imovina nisu vlasništvo SAMO PENZIONERA,već i svih KOJI U FOND PIO UPLAĆUJU za sopstvene penzije.
    Evo ja trenutno u taj FOND PIO uplaćujem i smatram da je imovina tog FONDA PIO u koji uplaćujem svakom meseca takodje i moja, ne samo onih koji su pod povoljnijim uslovima od mene već stekli pravo da primaju novac od Fonda u vidu penzije.
  • Zivan

    28.12.2016 06:27
    Dilema je da li banje prušaju zdravstvene usluge ili su u pitanju spa centri za zabavu i provod...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.