"Dajners klub" u blokadi, sve više radnji ne prihvata kartice

U sve većem broju trgovinskih lanaca ne može da se plaća "dajners" karticama pošto trgovci strahuju da neće moći da naplate prodatu robu.
"Novosti" navode da je "Dajners klub", koji izdaje ove kartice, i dalje u blokadi od 420 miliona dinara. Prinudnu naplatu dugovanja pokrenule su trgovinske kompanije, a tim povodom se oglasila i Narodna banka Srbije potvrđujući da kontrola poslovanja "Dajners kluba" traje od novembra prošle godine.
 
"Narodna banka je posle uspostavljanja posredne kontrole odmah nakon dobijanja dozvole za rad, već u novembru 2016. započela i neposrednu kontrolu poslovanja 'Dajners klub internacionala' i, na osnovu prezentovane dokumentacije, uočene su mnogobrojne nepravilnosti", rečeno je za "Novosti" u NBS.
 
Međutim, u ovoj ustanovi nisu mogli da iznesu konkretne nepravilnosti, ali su naveli da su se nakon promene vlasničke strukture u martu 2017. uočile dodatne nepravilnosti i gubici, koji su do tada "prikrivani netačnim i finansijskim izveštajima u čiju se verodostojnost sumnja".
 
U "Dajners klubu" su za "Politiku" naveli da zasada nije moguće predvideti budući razvoj događaja, niti koliko će ovakvo stanje da traje.
 
"Savet korisnicima je da se pre kupovine, direktno kod pojedinih trgovaca, informišu o prihvatanju kartica, a takođe i da nastave sa redovnim izmirivanjem dospelih obaveza", navedeno je u "Dajners klubu".
 
"Dajners" kartice ne primaju se na kasama u "Maksiju", "Tempu", "Liliju", "DM-u"...
  • Koko

    10.05.2017 08:45
    Doroti
    Dosli hrvati i preuzeli Diners, pa ga strovalili .... Poznati scenario. Pa kako su kupili nesto sto nije provereno i proslo medjunarodnu kontrolu? Sve je bilo ok a sada ne valja nista. Ako su preuzeli ovu medjunarodnu karticu, logicno je da su dokapitalizovali minuse i preuzeli i dugovanja za koja su znali. Diners duzan trgovackim lancima, clanovi duzni Dinersu i krug se zatvara. Gospoda iz Erste banke bi mogla da zavrnu rukave i rese problem lako, ali ocigledno im je u interesu da naprave spektakl i medijsku hajku na jos jednu srpsku kompaniju, i nastave da rade sa svojim bankarskim karticama. Mi koji smo korisnici ove kartice, znamo koliko smo je i kako koristili svih ovih godina, za razliku od bankarskih. Za 300 dinara mesecno mogla sam da trosim i do par hiljada evra, a u inostranstvu na jedan telefonski poziv su nam pustani dodatni iznosi ukoliko nam nesto iskrsne. Svoje clanove su pojedinacno tretirali i postovali, u podne ili ponoc smo mogli da pozovemo i sva pitanja resimo prosto i jednostavno. Pozdrav i podrska Dinersu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.