EU kaznila Skaniju s 880 miliona evra

Evropska komisija kaznila je danas švedskog proizvodjača kamiona Skaniju s 880 miliona evra zbog nameštanja cena.
EU kaznila Skaniju s 880 miliona evra
Foto: Pixabay
Komisija je navela da se Skanija 14 godina dogovarala s drugim proizvodjačima o cenama kamiona, kao i zbog prenošenja troškova novih tehnologija za manje emisije gasova na potrošače.
 
Skanija je jedina kažnjena pošto su ostali proizvodjači iz kartela MAN, DAF, Dajmler, Iveko i Volvo/Reno postigli dogovor o namirenju s Evropskom komisijom, dok je Skanija to odbila. Evropska komesarka za konkurenciju Magret Vestager je rekla da je današnjom odlukom okončana istraga koja je vodjena 14 godina.
 
"Umesto što se dogovaraju o cenama, proizvodjači kamiona bi trebalo da se medjusobno nadmeću, takodje i u ekološkim poboljšanjima", rekla je Vestager. Ona je navela da je kartel proizvodjača kamiona uticao na značajan broj prevoznika u Evropi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.