Zabranjeno iznošenje više od 10.000 dolara iz Rusije

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas ukaz kojim se zabranjuje iznošenje gotovine i "monetarnih instrumenata" iz zemlje u stranoj valuti u iznosu većem od 10.000 dolara.
Zabranjeno iznošenje više od 10.000 dolara iz Rusije
Foto: Pixabay

Ukaz o dodatnim privremenim ekonomskim merama za osiguravanje finansijske stabilnosti Rusije je odgovor na sankcije koje su zapadne zemlje uvele Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.

Ostale mere koje je Putin uveo ove nedelje uključuju obavezu ruskih izvoznika da prodaju 80 odsto svojih prihoda u stranoj valuti, zabranu deviznog poslovanja davanjem deviza rezidenata u korist nerezidenata po ugovorima o kreditu.

Rezidenti više neće moći da uplaćuju stranu valutu na svoje račune otvorene u bankama i organizacijama u inostranstvu, kao ni da uplaćuju novac bez otvaranja bankovnog računa korišćenjem elektronskih sredstava plaćanja koji su na raspolaganju stranim davaocima usluga u sferi platnog prometa.
  • Hopa

    02.03.2022 09:54
    Al ce da radi centrifuga ovde. Na 800 obrtaja, minimum!
  • Voolin

    01.03.2022 23:51
    Čekaj, ne mogu sam sa sobom (sam sa sobom i sam sa predsobljem) da shvatim, šta kažu hakeri- koliko će onda trebati Jorgovanki da prebaci sve sa računa?
  • Računovođa

    01.03.2022 23:47
    Àko dobro računam u slučaju da Vulin ima tetku u Rusiji, to znači da bi, pošto mi jedini iz Evrope održavamo avio linije sa Rusijom, onda za svaki put od Rusije i za ulazak u Srbiju- on moga da bude 1000 EURa ekstra dobar?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.

Šta sa cenom struje i gasa?

Mada tokom prolazećeg zimskog perioda gotovo da nije bilo hladnijih dana, time ni velikog utroška struje, odnosno gasa, ovih dana mnogo se priča o ceni najvažnijih energenata.