Morgan Stenli stvorio fiktivnu poziciju da prevari Evropsku centralnu banku

Američka banka Morgan Stenli stvorila fiktivnu poziciju u Frankfurtu s godišnjom platom od 375.000 evra da bi zadovoljila smernice Evropske centralne banke.
Morgan Stenli stvorio fiktivnu poziciju da prevari Evropsku centralnu banku
Foto: Pixabay
Celu stvar je razotkrio Fajnenšel tajms (FT) pozivajući se na anonimne izvore.
 
Naime, posle Bregzita, evropske vlasti preporučile su međunarodnim bankama da upravljaju svojim evropskim operacijama ne iz Londona, kao što je bio slučaj dok je Velika Britanija bila u Evropskoj uniji, već iz zemalja koje su zadržale članstvo u EU.
Neimenovani bankar je nedavno pred sudom u Frankfurtu svedočio da je u aprilu 2021. godine dobio funkciju u frankfurtskoj kancelariji banke kao direktor "trgovinskih operacija kreditnim instrumentima" sa godišnjom platom od 375.000 evra. Viši menadžeri su ga u poverenju obavestili da to radno mesto uglavnom postoji samo na papiru i savetovali mu da "ne pominje aktivno svoju poziciju" u javnom prostoru.
Ime banke nije otkriveno na sudskom ročištu, ali FT prenosi da je u pitanju Morgan Stenli. 
 
Američka banka je na sudu osporila pomenuto svedočenje, a Morgan Stenli i Evropska centralna banka se za sada nisu zvanično oglasili povodom ove situacije.
  • Krezoje

    23.02.2024 22:34
    Morgane, Srbine!
  • Realista

    20.02.2024 09:40
    Amateri...
    Srbi imaju kompletne javne kompanije koje postoje samo na papiru, pravi milionske gubitke godišnje i to u evrima, imaju i zaposlene koje niko nikad nije video i opet - nikom ništa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Šta stoji iza "turbo uzleta" Pro Tenta?

Iako je Pro Tent na kraju 2022. godine imao više od 8.600 radnika, najveći broj njih samo je formalno zaposlen u ovom preduzeću, a suštinski radi u Elektroprivredi Srbije.

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.