EPS: Netačne informacije o visokim platama članova Nadzornog odbora, nemaju veze s realnošću

Elektroprivreda Srbije (EPS) demantovala je danas informaciju o visokim zaradama članova Nadzornog odbora (NO) objavljene u medijima.
EPS: Netačne informacije o visokim platama članova Nadzornog odbora, nemaju veze s realnošću
Foto: 021.rs
"Informacije o zaradama članova Nadzornog odbora koje plasiraju i prenose pojedini mediji su apsolutno netačne i nemaju veze s realnošću", navedeno je u saopštenju te kompanije.
 
Dodaje se da su zarade poslovna tajna, a visine naknada je usaglašena sa visinom naknada koje imaju slična preduzeća u zemlji, odnosno njihovi Nadzorni odbori.
"Odluke o visinama zarada članova NO, koji su kredibilni međunarodni i domaći stručnjaci, donete su na osnovu sveobuhvatne analize koju je uradila nezavisna kuća, uzimajući u obzir uporedive kompanije iz privatnog i javnog
sektora u Srbiji i regionu", naveo je EPS.
Glavni poverenik sindikata EPS "Nezavisnost" Dragoslav Ljubičić rekao je za Betu da svaki član Nadzornog odbora mesečno prima nadokandu od 20.000 evra, osim predstavnika sindikata.
 
Prema pisanju sajta Nova.rs, plate generalnog direktora, članova Nadzornog i Upravnog odbora EPS-a za godinu dana porasle su čak sedam puta.

Teme

EPS
  • Dragan

    20.04.2024 13:26
    Fantomska radna mesta
    Ako postoje fantomska radna mesta gde su mnogi stranacki botovi drzali i primali platu, a nisu ni prisustvovali na radnom mestu (i to poznajem par lica koji su tako funkcionisali godinama, pa kad ih pomenete u EPSu ostali radnici se preneraze jer znaju za njih ali isto potvrde da ni ne rade zvanicno tu) - ovo mi zvuci kao sasvim osnovana i moguca prica.
  • Pićuka

    20.04.2024 12:00
    Kažu nije istina, nije realno. A kolike su plate to je tajna. Možda za članove izNorveške to nije realno. Mošda je realno 30.000 eura.
  • Velja

    20.04.2024 10:42
    Zato poskupljuju struju
    Zato se stalno povecava struja da bi se razbacivali.A prosvetni radnic imaju plate ispod proseka i nema novca za njih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija