VIDEO: Robot dobio državljanstvo Saudijske Arabije

Saudijska Arabija postala je prva zemlja na svetu koja je odobrila državljanstvo jednom robotu.
Reč je o robotu po imenu Sofija, koja je dizajnirana po ugledu na Odri Hepbern. Sofiju je napravio čuveni robotičar Dejvid Hanson, a predstavljena je na velikom događaju u Rijadu. 
 
Sofija je okupljenima neke svoje izraze lica i rekla: "Želim da živim i radim s ljudima i zato moram da izražavam emocije, kako bih bolje razumela ljude i izgradila međusobno poverenje". 
 
Upitana da li je svesna toga da je robot, Sofija je odgovorila: "Odgovoriću pitanjem: Kako vi znate da ste čovek? Želim da koristim svoju veštačku inteligenciju da ljudima pomognem da bolje žive. Težim tome da postanem saosećajan robot"
 
Sofija je potom upitana da li smatra da bi roboti mogli da preuzmu svet, na šta je odgovorila: "Previše ste čitali Ilona Maska i gledali previše holivudskih filmova. Ne brinite: ako ste fini prema meni i ja ću biti fina prema vama".
 
  • Pokemon

    26.10.2017 14:49
    Zasto ne nosi burku ko nasa retard Maja?
  • Ja

    26.10.2017 14:26
    Na prethodno napisana pitanja daju se snimljeni odgovori. Da i promenite redosled pitanja, senzor (kao u shazamu npr) prepoznaje reci i nalazi snimljeni odgovor.

    Pitao bi je ja par pitanja...

  • haha

    26.10.2017 14:24
    Haha
    Hahahahahahahahahahahaha.........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

VIDEO: Epl se izvinio zbog kontroverzne reklame

Američka tehnološka korporacija Epl izvinila se zbog reklamnog video snimka za novi tablet "ajped pro" (iPad Pro) sa čipom M4, nakon što se suočila sa oštrim kritikama na društvenim mrežama.