Znaće se ko od prijatelja na Fejsbuku deli lažne vesti

Borba protiv lažnih vesti zahuktava se i na Fejsbuku.
Znaće se ko od prijatelja na Fejsbuku deli lažne vesti
Foto: Pixabay
U kompaniji najavljuju poboljšanu verziju aplikacije koja će korisnicima omogućiti da saznaju više o vesti koju je neko okačio na svoj zid. Između ostalog, biće otkriveno i ko od prijatelja je već podelio određenu vest.
 
Poboljšana verzija aplikacije prvi put je testirana prošle godine, a dozvoljava korisnicima da klikom na ikonicu "i" otkriju izvor vesti, povezane članke i "mapu" deljenja teksta koja sadrži informacije poput fizičke lokacije mesta najčešćeg deljenja i korisnike, odnosno prijatelje koji to čine, piše RTS.
 
Kada korisnici imaju uvid u detalje o temi koju članak obrađuje može se doći do informacija koje razotkrivaju potencijalnu lažnu vest. S druge strane, deljenje vesti otkriva koliko je ona generalno popularna, ali i među prijateljima korisnika.
 
Ipak, i pored činjenice da će se na taj način doći do bolje slike o navodnim političkim stavovima prijatelja na Fejsbuku i navodnom nivou njihove povodljivosti kada je reč o lažnim vestima, opcija ne dozvoljava uvid u to zašto je nešto podeljeno. To jest, ne postoji način da se, na primer, detektuju potencijalni sarkazam ili kritika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija