Ubijali beskućnike da "očiste" grad

Ruski par iz Moskve osumnjičen je da je ubio više ljudi, uglavnom, beskućnike kako bi "očistili'' grad, izjavili su danas ruski istražitelji.
Ruski par iz Moskve osumnjičen je da je ubio više ljudi, uglavnom, beskućnike kako bi "očistili'' grad, izjavili su danas ruski istražitelji.

Moskovski istražni savet saopštio je da su zadržali jednog 20-godišnjaka zbog sumnje da je počinio sedam ubistava i jednu 25-godišnjakinju, za koju se veruje da je učestvovala u četiri ubistva.

"Zadržani osumnjičeni je izjavio je da je počinio ubistva kako bi očistio grad", izjavio je moskvoski istražitelj.

On je optužen za ubijanje beskućnika, koji su ispijali alkohol, a koje je nalazio na ulicama Moskve. Ubijao ih je na udaljenim mestima noću, navodi se u saopštenju istražnih organa.

Par je ubio nekoliko ljudi koji su pili u parku.

Otac prvog ubijenog, Aleksandar Jevsejev, rekao je da je njegov 35-godišnji sin izašao da popije pivo sa drugarima u parku i da je izboden 107 puta u pomahnitalom napadu. Druga navodna žrtva ovog para je čovek koji je živeo u dotiranom stanu, ali je proveo dosta vremena pijući u parku, dok su ostale žrtve zaista bile beskućnici.

Par je uhapšen nakon što su izboli nožem uličnog čistača, koji je preživeo i uspeo da ih identifikuje u policiji.

Rusija nije izdala zvaničan podatak o broju beskućnika, ali se pretpostavlja da ih ima od tri do četiri miliona. U Moskvi, beskućnici se obično skupljaju i spavaju na metro stanicama.

  • 20.02.2015 19:04
    Pa niste vi Nju Jork, pa da možete tako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet