NATO: Ruska vojska je opasnost

NATO upozorava da ruska vojska predstavlja opasnost za NATO i da je raspoređena u istočnoj Ukrajini, iako to Moskva poriče.
NATO upozorava da ruska vojska predstavlja opasnost za NATO i da je raspoređena u istočnoj Ukrajini, iako to Moskva poriče.

Zamenik komandanta zajedničke komande za Evropu NATO general pukovnik Edrijen Bredšo je naveo da se može pretpostaviti da Rusija može da pokrene velike konvencionalne snage koje je pokazala, u vrlo kratkom roku, a koji bi u budućnosti, mogle biti iskorišćene ne samo za zastrašivanje, već i za potencijalno zauzimanje teritorije NATO.

U govoru na Kraljevskom institutu za odbranu i bezbednosne studije (RUSI) u Londonu, Bredšo je naveo da će NATO početi da formira udružene vojne jedinice u svakoj od istočnih država, koje bi bile podrška Alijansi tokom "stalnog takmičenja sa Rusijom".

Te jedinice će takođe olakšati raspoređivanje NATO snaga, po potrebi i pomagati održavanju "multinacionalnog NATO prisustva" u istočnim državama, dodaje ruska agencija Sputnik. Tokom poslednjih nekoliko meseci, NATO je pojačao svoje vojno prisustvo u baltičkim zemljama zbog krize u istočnoj Ukrajini, a Alijansa tvrdi da je taj potez bio neophodan kako bi se osigurala bezbednost njenih članica.

AFP dodaje da NATO uspostavlja šest komandnih centara u istočnoj Evropi uz formiranje udarne jedinice od 5.000 vojnika koji bi mogle biti raspoređena u kratkom roku da se suprotstavi agresivnim akcijama Rusije.
  • antiNATO

    21.02.2015 16:51
    Na ovoj slici se tačno vidi ko je opasnost za svetski mir.
    Neka svako zaključi sam, neću nikog da ubeđujem!

    www.dodaj.rs/f/44/xy/2pHjMnpN/russiawantswarlookhowclo.jpg

    Možda i da pogledamo ko troši više od polovine PLANETARNOG vojnog budžeta za razvoj svoje vojske!
    Možda i da pogledamo ko izaziva razne ratove (istorijski dokazano) daleko od svojih granica da im isti ne bi došli blizu!
    Možda i da pogledamo ko je kroz istoriju ratovao na svojim granicama, a ko je ratovao na skoro svim kontinentima!
    Možda i da pogledamo šta kažu sami američki vojni stručnjaci o ovome:
    http://stanjestvari.com/2015/02/09/амерички-војни-експерт-нико-у-историј/
    Možda da se ipak prvo upoznamo sa činjenicama pre plitkih osuda!

    Rat sledi, ali ipak treba znati ko ga izaziva!
  • Gde da posaljem

    21.02.2015 13:38
    CV
    I ja bi voleo da sam general NATO-a, tu i tamo pljujem po Rusiji i za to dobijam strasnu platu i gomilu privilegija. Usput ako i zaratim, zaratim protiv tamo neke male drzave od koje ne mogu nikako izgubiti.
  • @kptLepra - Pogresan utisak..

    21.02.2015 13:31
    Dzaba ti trud.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).