Putin: Branimo istoriju od laži

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je proteklih godina urađeno mnogo kako bi se ojačala ruska vojska.
Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je proteklih godina urađeno mnogo kako bi se ojačala ruska vojska.

On je na Danu boraca za otadžbinu rekao da Rusija sa nestrpljenjem čeka 9. maj, kada će proslaviti 70 godina od završetka Drugog svetskog rata. "Aktivno razvijamo nuklearne i vazdušne snage, to je garancija globalne jednakosti. Dan završetka rata je veliki datum za ruski narod, za sovjetsku vojsku, koja je doprinela ključnim pobedama nad nacizmom", rekao je Putin.

On je podsetio da je Sovjetski savez u Drugom svetskom ratu izgubio 26 miliona ljudi, a više od polovine poginulih bili su civili. "To je naša pobeda, naša istorija i mi ćemo je braniti od laži i obmana", rekao je Putin, ukazujući da je zvanična Moskva osetila pretenzije iz Ukrajine i Poljske da se izmeni istorija i umanje ruske žrtve tokom rata.

Putin je takođe istakao i da druge svetske sile ne bi trebalo da imaju iluzije i da misle da mogu da budu jače od Rusije.
  • 21.02.2015 20:28
    za @Master
    Tako je! Na žalost danas ljudi uče drugačiju (lažnu)istoriju ili to bude dosta površno. Iz kojih je to razloga znaju oni sami...
  • 21.02.2015 19:46
    kosmička pravda
    Čak i oni naj, naj, superiorniji i sve ostalo naj završe kao i svi ostali. Pitanje je samo ko će koliki teret poneti sa soboom na onaj svet?!
  • master

    21.02.2015 19:08
    komunisti....
    Marko -

    Ne brini se,nisam ucio i citao iz komunistickih knjiga,oni su obrnuli naopako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).