Milioner slučajno priznao ubistva

Robert Durst (71), američki milioner iz poznate njujorške magnatske porodice koja se uspešno bavi nekretninama, uhapšen je juče zbog sumnje da je počinio ubistva, nakon što je slučajno snimljeno njegovo priznanje da je ubio nekoliko ljudi.
Robert Durst (71), američki milioner iz poznate njujorške magnatske porodice koja se uspešno bavi nekretninama, uhapšen je juče zbog sumnje da je počinio ubistva, nakon što je slučajno snimljeno njegovo priznanje da je ubio nekoliko ljudi.

On je prilikom snimanja dokumentarnog filma o smrti njegove prijateljice Suzan Berman u Los Anđelesu 2000. godine snimljen kada je sebi u bradu prošaputao "sve sam ih pobio", mada je uvek tvrdio da je nevin.

Tužioci, navodno, takođe dovode u vezu ovaj slučaj s nerešenim nestankom njegove prve žene Ketlin Mekkormak 1982. godine. Ona je nestala nakon što je provela vikend u njihovoj vikendici u državi Njujork, a kasnije je proglašena pravno mrtvom.

Durst je 2001. oslobođen optužbi za ubistvo starijeg komšije Morisa Bleka pošto je uspeo da ubedi porotu da ga je ubio u samoodbrani, raskomadao njegovo telo i ostatke bacio u zaliv Galveston, dok je živeo u Teksasu prerušen u nemu ženu.

Durstova otuđena porodica, čije bogatstvo, kako se veruje, iznosi najmanje četiri milijarde dolara, rekla je da su osetili olakšanje i da su zahvalni svima koji su pomogli u njegovom hapšenju. "Nadamo se da će konačno odgovarati za sve što je učinio", izjavio je Robertov brat Daglas Durst.

Roberta Dursta su uhapsili agenti FBI-ija dok je ulazio u hotel u Nju Orleansu gde je odseo pod lažnim imenom i on je sad u pritvoru, a danas treba da bude saslušan.

Ljudi koji su snimili film tvrde da je Durst još na sebi imao bežični mikrofon kada je ušao u toalet posle intervjua i prošaptao je sebi u bradu: "Evo ga, uhvaćen si. Šta sam kog đavola uradio? Sve sam ih pobio, naravno".

Nije poznato da li je bio iskren kad je to izgovorio, ali je to usledilo nakon pitanja da li je napisao pismo koje je mogao da pošalje samo ubica Bermana.

Tvorci filma su otkrili sličnosti rukopisa iz pisma Dursta Suzani Brerman i anonimne poruke u kojoj je policiji napisano da se u kući žrtve nalazi telo. Reč "Beverly" je napisana s istom greškom u oba dokumenta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.