Dadajev: Tukli me da priznam ubistvo Nemcova

Zaur Dadajev, optužen za ubistvo ruskog opozicionog političara Borisa Nemcova, rekao je danas u sudu u Moskvi da su ga tukli i primorali da prizna ubistvo.
Zaur Dadajev, optužen za ubistvo ruskog opozicionog političara Borisa Nemcova, rekao je danas u sudu u Moskvi da su ga tukli i primorali da prizna ubistvo.

Pet ljudi je uhapšeno u vezi sa ubistvom Nemcova 27. februara, ali je samo Zaur Dadajev, prema sudiji i istražiteljima, priznao ubistvo.

Ruske novinske agencije danas su prenele izjavu Dadajeva koji je rekao sudu da je otet, tučen i nateran da prizna ubistvo. "Oteli su me nepoznati muškarci 5. marta. Ne znam gde su me držali, ali zvanično hapšenje u Istražnom komitetu nije se desilo do 7. marta", rekao je Dadajev. On je naveo da mu je pre nego što je uhapšen rečeno "šta i kako da kaže".

Na sudskom saslušanju u martu, Dadajev nije priznao krivicu u sudnici, a kasnije je povukao priznanje koje je dao istražiteljima, dok su još aktivisti za ljudska prava, koji su prošlog meseca posetili Dadajeva u zatvoru, govorili o tragovima torture na njegovom telu.

Svih pet osumnjičenih su iz Čečenije i drugih delova nestabilnog Severnog Kavkaza. Dadajev je bio policajac u čečenskim policijskim snagama.

Moskovski gradski sud danas je Dadajevu produžio pritvor za još mesec dana.

Podsetimo, Nemcov je ubijen u noći 27. februara u samom centru Moskve, a to je najistaknutije ubistvo jednog ruskog opozicionara u 15 godina koliko je na vlasti aktuelni ruski predsednik Vladimir Putin.

  • Manjina 57

    01.04.2015 20:16
    Da li je neko iznenađen? Bivši Istočni blok se izveštio za montirane procese, ništa novo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet