VIDEO: U Nepalu stradalo još 65 ljudi

Spasioci u Nepalu danas pokušavaju da pronađu preživele u novom zemljotresu, u kojem je, prema  najnovijim podacima, stradalo 65 ljudi.
Spasioci u Nepalu danas pokušavaju da pronađu preživele u novom zemljotresu, u kojem je, prema  najnovijim podacima, stradalo 65 ljudi.

Zemljotres jačine 7,3 stepeni pogodio je juče Nepal i uzrokovao klizanje terena, zbog kojeg su se neke zgrade srušile. Osim toga, jedan američki helikopter vodi se kao nestao.

Spasilačke ekipe sada se suočavaju s teškoćama kako bi stanovnicima u ugroženim područjima dopremile vodu, hranu i improvizovani smeštaj. Nepalska vojska krenula je u akciju kako bi pronašla helikopter američkih marinaca s humanitarnom pomoći, koji je nestao na istoku zemlje. U njemu je bilo šest marinaca i dva nepalska vojnika.

Epicentar zemljotresa bio je na 76 kilometara od glavnog grada Katmandua.

U zemljotresu, najjačem koji je pogodio Nepal za poslednjih 80 godina, pre tri nedelje stradalo je 8.000 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet