Prvi slučaj MERS-a u Evropi?

Jedan muškarac u Slovačkoj primljen je u bolnicu radi testiranja koja treba da pokažu da li je zaražen bliskoistočnim respiratornim sindromom (MERS).

Jedan muškarac u Slovačkoj primljen je u bolnicu radi testiranja koja treba da pokažu da li je zaražen bliskoistočnim respiratornim sindromom (MERS).

Ako testovi budu pozitivni, to će biti prvi slučaj u Evropi ove zaraze, koja se velikom brzinom proširila u Južnoj Koreji.

U Južnoj Koreji su zvaničnici saopštili da je zabeleženo sedam novih slučajeva, što dovodi do broja od 145 obolelih, a potvrđeno je da je 14 osoba preminulo.

Kako navodi BBC, muškarac iz Slovačke radi za južnokorejsku kompaniju "Kia". On se nalazi u stabilnom stanju i testovi će, kako se navodi, u kratkom roku biti gotovi.

Epidemija koja traje je najveća izvan Saudijske Arabije, gde je bolest prvi put identifikovana kod ljudi 2012. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet