Talibani napali parlament u Kabulu

Nekoliko jakih eksplozija desilo se u parlamentu Avganistana u Kabulu,a agencije navode da su talibani preuzeli odgovonost za napad.

Nekoliko jakih eksplozija desilo se u parlamentu Avganistana u Kabulu,a agencije navode da su talibani preuzeli odgovonost za napad.

Jaka eksplozija potresla je parlament i razbila prozore u avganistanskoj prestonici dok su poslanici imali sednicu, da bi se zatim čula teška pucnjava i 18 civila je ranjeno, uključujuči dve žene i dvoje dece. Pozivajući se na avganistansku policiju, američka agencija AP prenela je da su talibani podmetnuli četiri bombe dok su poslanici držali sastanak. Francuska agencija AFP javila je da se za sada ne zna da li ima žrtava.

Televizija je uživo emitovala dešavanja iz zgrade parlamenta u zapadno delu Kabula, kada je eksplozija ođeknula i poslanici počeli da, na brzinu, napuštaju zdanje, prenela je agencija Rojters.

Portparol ministarstva unutrašnjih poslova Sedik Sediki rekao da je napad počeo autobombom u blizini ulaza u zgradu da bi zatim naoružani napadači pokušali da izvrše upad, ali su ih potisnule snage bezbednosti i oni su se sklonili u obližnji objekat u izgradnji.

Policija opkolila mesto gde se skrivaju naoružani napadači. Sediki je potvrdio da su talibani preuzeli odgovornost za "samoubilački bombaški napad izvan parlamenta".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet