Francuski biznismen najavljuje luksuzni "Porto Skadar lejk"

Francuski biznismen i vlasnik kompanije Montenegro rizort Lionel Sonigo najavio je da će najlepši eko-rizort u Evropi "Porto Skadar lejk" početi da se gradi na Skadarskom jezeru u septembru.
Francuski biznismen i vlasnik kompanije Montenegro rizort Lionel Sonigo najavio je da će najlepši eko-rizort u Evropi "Porto Skadar lejk" početi da se gradi na Skadarskom jezeru u septembru.

Ovo je, tvrdi on, prvi projekat u kojem se uklapaju luksuzni i eko turizam u ovom delu Evrope, a nalazi se na ušću Rijeke Crnojevića u Skadarsko jezero i pripada cetinjskoj opštini.

Ukupna investicija je 75 miliona evra, a u prvoj fazi će biti investirano 45 miliona.

"Porto Skadar lejk nalazi se u zoni Nacionalnog parka Skadarsko jezero, pa je to razlog zbog čega smo čekali do sada sa gradnjom. Morali smo prethodno da uradimo dodatne studije o zaštiti životne sredine", rekao je Sonigo.

Inače, ovom projektu će se pridružiti dva svetski poznata majstora za hotelijerstvo i banje - "Smol lakšeri hotel" i "Klarins".

Hotelski eko rizort, ukupne površine 37.500 kvadrata, imaće 52 hotelske jedinice, SPA centar površine 1.700 metara, dva restorana, komercijalni centar, marinu i 32 vile, koje će biti u privatnom vlasništvu.

Hotelski eko rizort na Skadarskom jezeru biće, kako je najavio, gotov 2017, a radovi će se izvoditi po fazama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet