Mediji: Pogubljen Tomislav Salopek

Tomislav Salopek, hrvatski državljanin koga su ekstremisti Islamske države oteli u Egiptu, pogubljen je na nepoznatoj lokaciji.

Tomislav Salopek, hrvatski državljanin koga su ekstremisti Islamske države oteli u Egiptu, pogubljen je na nepoznatoj lokaciji, prenose mediji.

Francuski AFP objavio je na svom Tviter profilu tu informaciju pozivajući se na vesti internet stranice SITE Intel Group, sajta specijalizovanog za praćenje aktivnosti radikalnih islamista na internetu. Informaciju je za hrvatski "Jutarnji list" potvrdio izvor iz egipatskog dnevnika "Alyom Al Sabea".

Društvenim mrežama počela je da kruži i fotografija na kojoj se, kako tvrde islamisti, nalazi telo mrtvog Salopeka. Na slici je i natpis na arapskom jeziku, u kome se Hrvatska optužuje za učestvovanje u borbi protiv Islamske države. Autentičnost fotografije nije potvrđena, a zasad nema ni zvanične potvrde pogubljenja.

Poruka ID usledila je posle nekoliko dana snažne diplomatske akcije Hrvatske, koja je pokušala da izdejstvuje puštanje Salopeka. Paralelno sa pregovorima, njega su, na granici sa Libijom, tražili i egipatski obaveštajci, vojska i policija. Krajem prošle sedmice, u Kairu je bila i hrvatska ministarka spoljnih poslova Vesna Pusić.

Teroristi su ranije zapretili da će ubiti Salopeka ako egipatske vlasti ne puste iz zatvora muslimanke iz srodne ekstremističke organizacije Pokrajina Sinaj.

Tomislav Salopek prva je žrtva Islamske države sa Balkana.

  • N.SAD

    12.08.2015 21:06
    ..
    Na žalost takvih ima u našem okruženju a oni su zaštićeni kao mali medvedi prvenstveno od onih na vlasti.Saučešče porodici samo moramo shvatiti da su svi oni koji su pokušali ubiti Vučića isti ili gori od ISIL-a jer njih štiti aktuelna vlast.
  • ovdasnji

    12.08.2015 20:44
    ne razumem
    gde su sada tzv velike sile ?
    treba bacati napalm bombe dok i poslednji zlotvor dise !
    iskreno saucesce porodici,prijateljima i komsijama !
    zgrozen sam,besan,ocajan.....
  • Mihajlo

    12.08.2015 19:44
    Strasno . Najiskrenije saucesce porodici i komsijama .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet