Rusija uvela sankcije Albaniji, Crnoj Gori i Lihtenštajnu

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev potpisao je danas rezoluciju o proširenju prehrambenog embarga na Albaniju, Crnu Goru, Island i Lihtenštajn, a uvedeni su i posebni uslovi za Ukrajinu.
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev potpisao je danas rezoluciju o proširenju prehrambenog embarga na Albaniju, Crnu Goru, Island i Lihtenštajn, a uvedeni su i posebni uslovi za Ukrajinu.

Zabrana uvoza prehrambenih proizvoda je proširena na zemlje izvan Evropske unije koje su podržale zapadne sankcije protiv Rusije.

"Sada je zemljama Evropske unije, Australiji, Kanadi, Norveškoj i SAD iz kojih je u avgustu prošle godine zabranjen uvoz nekih poljoprivrednih proizvoda, dodat niz zemalja, konkretno, Albanija, Crna Gora, Island i Lihtenštajn i posebni uslovi za Ukrajinu", rekao je ruski premijer, i podsetio da su se te zemlje ranije pridružile odluci EU o produžetku sankcija protiv Rusije.

Zabrana uvoza poljoprivrednih prozvoda iz Ukrajine stupiće na snagu 2016. godine, u slučaju da Kijev primeni ekonomski deo sporazuma o pridruživanju s EU, precizirao je Medvedev.

  • 13.08.2015 20:24
    beban
    koje su to drzave pa rusija ima vise zatvorenika u centralnom zatvoru nego svi ovi zajedno imaju stanovnika
  • Weteran

    13.08.2015 15:49
    Sankcije
    Rusija je Uzvratila na predhodno Uvedene sankcije od strane navedenih država!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet