Manje novca za članice koje ne prihvate kvote?

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer najavio je danas mogućnost smanjenja strukturnih fondova EU za članice koje odbijaju da prihvate predložene kvote o raspodeli izbeglica u Evropi.
Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer najavio je danas mogućnost smanjenja strukturnih fondova EU za članice koje odbijaju da prihvate predložene kvote o raspodeli izbeglica u Evropi.

"Moramo da razgovaramo i o tome koje su načini da se izvrši pritisak", rekao je De Mezijer za nemačku televiziju ZDF.

Zemlje koje odbijaju da prihvate kvote za raspodelu izbeglica su često zemlje koje dobijaju značajan deo evropskih strukturnih fondova, rekao je ministar i izrazio žaljenje zbog nedovoljne solidarnosti.

Ministri pravosuđa i policije Evropske unije sinoć u Briselu nisu uspeli da se dogovore raspodeli pridošlih 120.000 izbeglica. De Mezijer je sinoć rekao da načelni dogovor postoji, ali će konačno morati da se usvoji na novom sastanku 8. oktobra.

Francuski ministar policije Bernar Kaznev rekao je da su među zemljama koje ne žele da se uključe u proces solidarnosti Mađarska, Poljska, Češka i Slovačka. Nemačka, koja očekuje da će ove godine primiti između 800.000 i milion tražilaca azila, u nedelju je uvela ponovnu kontrolu granica.  

Nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel juče je izjavio da njegova zemlja očekuje milion migranata u ovoj godini, čime je prethodna procena povećana za 200.000. Ministar unutrašnjih poslova danas je međutim rekao da ne bi želeo da menja ranije procene.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet