Matičarki uslovna kazna jer nije htela da venča dve lezbejke

Matičarka iz Marseja na jugu Francuske osuđena je na uslovnu zatvorsku kaznu u trajanju od pet meseci jer je odbila da venča lezbejski par, potvrđeno je danas iz kancelarije državnog tužioca.
Matičarka iz Marseja na jugu Francuske osuđena je na uslovnu zatvorsku kaznu u trajanju od pet meseci jer je odbila da venča lezbejski par, potvrđeno je danas iz kancelarije državnog tužioca.

Državnoj službenici, takođe je naređeno da paru, koji je stupio u bračnu zajednicu, isplati po 1.200 evra odštete.

Ona je odbila da venča lezbejski par u avgustu 2014. godine navodeći verske razloge. Istog dana venčala je četiri heteroseksualna para.

Pripadnici gej i lezbejske populacije u Francuskoj dobili su pravo da stupe u bračnu zajednicu 2013. godine.

  • 29.09.2015 19:13
    Ovo izgleda parcijanlo ili selektvino ljudi mogu da imaju slobodu.

    Jedni mogu da imaju slobodu da se seksualno opredele, ali drugi ne mogu da kažu svoju reč...
  • Otac dvoje dece

    29.09.2015 19:01
    Kome se ne svidja...
    Matičar je predstavnik države pred građanima. Ako je država nešto dozvolila, matičar to treba da omogući. Ako ćemo se baviti religijom, idemo u manastire i crkve. Isto se desilo u Kanzasu pre par meseci, vidite kako se završilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.