Kameron: EU je glomazna i previše zapoveda

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je danas da je "Evropska unija preglomazna, previše zapoveda i previše se meša", a Britanija će se svojski boriti da pregovora svoje odnose sa njom.
Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je danas da je "Evropska unija preglomazna, previše zapoveda i previše se meša", a Britanija će se svojski boriti da pregovora svoje odnose sa njom.

Kameron, čija je Konzervativna partija osvojila većinu na izborima u maju, obećao je reforme u britanskim odnosima sa EU pre nego što u Britaniji bude održan referendum o ostanku u EU, do kraja 2017. godine, preneo je Rojters.

Na godišnjoj konferenciji Konzervativne partije u engleskom gradu Mančesteru, Kameron je je rekao da će se njegova stranka boriti i rešiti probleme sa EU. On je istakao da nema romantičan odnos sa EU i njenim institucijama i da ga interesuju dve stvari - prosperitet Britanije i njen uticaj. "Zbog toga ću se svojski boriti u pregovorima, kako bi imali bolje dogovore" a u korist obe strane, rekao je Kameron.

On je dodao da Britanija mora snositi svoj deo u slamanju Islamske države u Siriji, a da njen predsednik Bašar al-Asad mora da ode sa vlasti kako bi bio mir u zemlji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet