Prosečna plata u Crnoj Gori 477 evra

Prosečna neto plata u septembru u Crnoj Gori iznosila je 477 evra i ista je kao u avgustu, dok je na godišnjem nivou veća 0,2 odsto, saopštio je Zavod za statistiku Monstat.
Prosečna neto plata u septembru u Crnoj Gori iznosila je 477 evra i ista je kao u avgustu, dok je na godišnjem nivou veća 0,2 odsto, saopštio je Zavod za statistiku Monstat.

Septembarska neto plata iznosila je koliko i prosečna za 2014. godinu, prenosi Radio i televizija Crne Gore (RTCG). Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u septembru u odnosu na avgust ove godine zabeležile rast od 0,3 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabeležile pad od 0,3 odsto, naveo je Monstat.

Zarade su najviše porasle u sektoru informisanje i komunikacije i to 5,7 odsto, u građevinarstvu 5,3 odsto, a u sektoru poslovanje sa nekretninama 4,6 odsto.

Najniži rast zarada zabeležen je u sektorima umetnost, zabava i rekreacija gde je povećanje bilo 0,8 odsto, u stručnoj, naučnoj i tehničkoj delatnosti rast je bio 0,5 odsto, a u sektoru obrazovanje i zdravstvo svega 0,2 odsto, navedeno je u tekstu.

  • 23.10.2015 17:14
    Slabo je to, Crna Gora bi bila novi Monako da nema balkanoide u svojim redovima.
  • VVVV

    23.10.2015 15:18
    Sramota me kako nam dobro ide u Srbiji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet