Istražitelji sve sigurniji da je u ruskom avionu najverovatnije bila bomba

Tim koji istražuje avionsku nesreću ruskog aviona u Egiptu je "90 odsto siguran" da je buka koja se čula u završnoj sekundi snimanja kokpita bila eksplozija izazvana bombom.
Tim koji istražuje avionsku nesreću ruskog aviona u Egiptu je "90 odsto siguran" da je buka koja se čula u završnoj sekundi snimanja kokpita bila eksplozija izazvana bombom.

"Dosadašnje indikacije i analize o zvuku sa trake crne kutije ukazuju da je bomba. Mi smo 90 odsto sigurni da je bomba", tvrdi pripadnik egipatskog tima istrage, koji je tražio da ostane neimenovan zbog osetljivosti izjave. Upitan da objasni preostalih 10 odsto, član istražnog tima je rekao da "ne može sada da o tome govori".

Moskva: Avion bio ispravan

Ruski Međudržavni komitet za avijaciju (IAC) saopštio je danas, posle sprovođenja zvanične preliminarne analize traka crnih kutija, da su svi sistemi ruskog aviona A321 normalno radili pre nego što se snimanje crnih kutija naglo završilo. IAC je analizirao kopiju i dešifrovao podatke iz obe rekordera podataka leta (FDR) i rekordera kokpita (CVR) aviona, javila je danas ruska televizija Raša tudej.

FDR je zaustavio snimanje na nadmorskoj visini od oko 9.400 metara i "do tog momenta let je se sprovodio po planu i nije bilo informacija registrovanih na bilo kom sistemu ili mehaničkih oštećenja aviona", saopštio je taj ruski Komitet.

Zvona Isakijske crkve zvonila 224 puta za poginule

U Sankt Peterburgu danas se će biti održano opelo i sahrana žrtava iz aviona, a zvona Isakijske saborne crkve zvonila su 224 puta za svakog od poginulih putnika i članova posade.  Emotivna memorijalna služba održana je u jednom od najpoznatijih simbola bivše carske prestonice, uz zvuke crkvenog hora i prisustvo više stotina ljudi. Ceremonija je emitovana uživo na državnoj televiziji, a zvuk zvona pratilo je smenjivanje fotografija nastradalih.

Zaposleni u Isakijskoj sabornoj crkvi, koja je muzej, saopštili su da je u udesu aviona poginula jedna od njihovih radnica Irina Šarova i njena 13-ogodišnja ćerka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.