VIDEO: Veliki požar u skladištu municije u Ukrajini, evakuisan ceo grad

Veliki požar izbio je jutros u skladištu municije u gradu Balakleja u Ukrajini, zbog čega je evakuisano svih 15.000 stanovnika, a kako javljaju ruski mediji najverovatnije se radi o sabotaži.
Skladište municije je jedno od najvećih u Habarovskoj oblasti, a usled požara, koji je izbio oko tri sata po lokalnom vremenu, počele su da odjekuju detonacije, zbog čega je napravljena zona bezbednosti u prečniku od sedam kilometara.
 
Kako navode mediji za sada nema podataka o ljudskim žrtvama.
 
Prema podacima ukrajinskog Ministarstva odbrane, u tom skladištu se nalazi oko 138.000 tona municije, među kojima je najviše tenkovskih i artiljerijskih granata od 125 i 152 milimetara.
 
Na fotografijama, objavljeniom na društvenim mrežama, vidi se hiljade automobila zaglavljenih u saobraćaju, nakon što su zvaničnici naredili evakuaciju.
 
RIA novosti prenose, pozivajući se na odeljenje gradske civilne odbrane da je većina stanovnika evakuisana. "Prvi talas evakuacije se završio. Većina stanovnika je evakuisana autobusima, specijalci idu od kuće do kuće i proveravaju ko je ostao", rečeno je tom mediju.
 
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.