Kina zatvara jedini podvodni rudnik uglja

Kina će zatvoriti svoj jedini podvodni rudnik uglja, u skladu s naporima vlasti da obuzdaju rastuću proizvodnju koja preti da ugrozi planirani prelazak na čistija goriva.
Kina zatvara jedini podvodni rudnik uglja
Foto: Pixabay
Kineski mediji javili su danas da će rudnik Bejcao u provinciji Šandung biti zatvoren u oktobru, a da će 1.580 zaposlenih dobiti novi posao.
 
Kina je najveći svetski potrošač uglja, a zagađenje od njegovog sagorevanja u velikoj meri stvara smog koji prekriva mnoge kineske gradove. Vladini zvaničnici najavili su prošle godine zatvaranje 1.000 rudnika, ali prema podacima Nacionalnog statističkog biroa proizvodnja je u aprilu bila veća za 9,9 odsto u odnosu na godinu dana ranije.
 
Zatvaranje rudnika Bejcao deo je nastojanja da se postepeno zatvaraju manje produktivni rudnici, a prema agenciji Sinhua, izvlačenje uglja na moru košta tri puta više nego na kopnu. Podvodne rudnike uglja imaju i Japan, Velika Britanija i Kanada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet