Eksplozija ispred kineskog vrtića, najmanje sedam poginulo, 59 povređeno

Najmanje sedam osoba je poginulo, a 59 povređeno, u eksploziji koja se dogodila ispred ulaza u vrtić u gradu Sudžouu na istoku Kine.
Kako se navodi, na kineskim sajtovima objavljena je fotografija nekoliko žena i deca koji leže na zemlji, od kojih neki krvare, a prikazana je i žena koja drži uplakano dete, prenosi AFP.
 
Kineska agencija Sinhua je objavila, pozivajući se na Hitnu službu u Sudžouu, da se eksplozija desila dok su deca napuštala vrtić u popodnevnim časovima po lokalnom vremenu. 
 
Neimenovani zvaničnik policijske stanice okruga Fengsijan u pokrajini Djiangsu kazao je za AFP da je u toku istraga uzroka eksplozije. 
 
"Povređeno je nekoliko dece", rekao je on. Navodi se da su se na i internetu pojavile i slike na kojima se vide desetine ljudi ispred zgrade vrtića, od kojih mnogi leže na betonu, a deluje da su neki bez svesti, uključujući i malo dete. Zbog jačine eksplozije nekim ljudima je pocepana odeća. 
 
Policija je navela da je eksplozija odjeknula u 16.50 sati po lokalnom vremenu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.