Nemačka kritikovala Trampa zbog sankcija Rusiji

Ministar spoljnih poslova Nemačke Zigmar Gabrijel izjavio je da su nove sankcije koje je predsednik SAD Donald Tramp potpisao u formi zakona "više nego problematične".
Gabrijel je, u govoru koji je održao u Volfsburgu na severu Nemačke, kritikovao SAD što su prekinule dosadašnje dogovaranje s EU o pitanju Rusije, kazavši da je to u prošlosti bilo ključno za obezbeđivanje snažnog odgovora Moskvi.
 
"U nacrtu zakona se jasno navodi da oni slede ekonomske interese i mi smatramo da to nije prihvatljivo. Agresivno kombinuju spoljnopolitička pitanja s američkim ekonomskim interesima i kažu: želimo da proteramo ruski gas s evropskog tržišta kako bismo mogli da prodajemo američki gas – to je nešto što mi definitivno ne možemo da prihvatimo", rekao je šef nemačke diplomatije.
  • Observer

    05.08.2017 09:35
    He, he
    Kauboji ostaju kauboji i stvar rešavaju na svoj način pun demokratije, jer demokratija je samo ono što oni aminuju. A šta je ovde sa pitanjem poljoprivrede, koje je životno pitanje za EU, o tome niko ne govori. Nešto se veliko iza brda valja !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet