Poplava u rudniku dijamanata u Rusiji, nestalo 17 rudara

Sedamnaest osoba se vodi kao nestalo, a 133 rudara su spasena nakon što je došlo do poplave u rudniku dijamanata u gradu Mirni u Jakutiji, na istoku Sibira.
U saopštenju ruskog Ministarstvo za vanredne situacije se navodi da su spasioci uspostavili kontakt sa 134 od ukupno 151 rudara, koliko ih se nalazilo u jami u trenutku kada je jutros tamo izbila poplava, prenosi AP. "Na površinu je izvučeno 133 ljudi", rečeno je Tassu u Ministarstvu.
 
Operacija spasavanja još 17 rudara, koji se vode kao nestali, nastavljena je. 
 
Do poplave je došlo u jednom od rudnika ruske kompanije "Alrosa" na istoku Sibira, nakon što je jutros oko 07.30 sati po griničkom vremenu u rudnik prodrla voda, saopštila je "Alrosa", najveći ruski proizvođač dijamanata, prenosi AFP. 
 
Rudnik u Sibiru je jedan od najvećih ležišta dijamanata kompanije "Alrosa", koja je pod kontrolom države, napominje AP. 
 
Ministarstvo za vanredne situacije Rusije je ranije danas saopštilo da je u okno prodrla voda iz kamenoloma. 
 
Kako se navodi, u 13 sati po moskovskom vremenu uspostavljena je veza sa rudarima, omogućeno je snabdevanje strujom i organizovan je rad sa dve dizalice.  Za sada nema informacija o tome da li je neko povređen. 
 
To je drugi incident u poslednjih nedelju dana u rudniku Mir kojim rukovodi kompanija Alrosa. 
 
Jedna osoba je poginula 29. jula kada je odron zatrpao mašinu za utovar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet