Dim iz dimnjaka ruskog konzulata, pale se stvari

Iz dimnjaka ruskog konzulata u San Francisku, koji po nalogu administracije američkog predsednika Donalda Trampa treba danas da se zatvori, kulja crni dim, javila je agencija AP, tvrdeći da osoblje pali neidentifikovane predmete u kaminu.
Kako se navodi, vatrogasci su došli do konzulata, ali im nije dozvoljeno da uđu u zgradu. Reporter američke agencije tvrdi da je čuo da su ljudi koji su izašli iz zgrade rekli vatrogascima da "nema problema" i da "osoblje konzulata pali neidentifikovane predmete u kaminu".
 
Portparolka vatrogasne jedinice San Franciska Mindi Talamadž je izjavila da su primili poziv zbog dima i da je upućena ekipa, ali da je utvrđeno da dim dolazi iz dimnjaka.
 
"U njihovom kaminu je gorela vatra", rekla je ona. Talamadž je kazala da ne zna šta šta su palili po danu kada je u San Francisku u podne bilo 35 stepeni Celzijusa.
 
SAD su naložile Rusiji da zatvori svoj konzulat u San Francisku, kao i dva objekta u Vašingtonu i Njujorku, kao odgovor na to što je Moskva smanjila broj američkog diplomatskog osoblja u Rusiji. Stejt department je saopštio da je ta odluka doneta "u duhu reciprociteta", dodajući da je rok za zatvaranje objekata do subote, 2. septembra.
 
Zaharova: Cirkus i nova hajka
 
Najnovije događaje u ruskom konzulatu u San Francisku, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je nazvala "cirkusom i novom hajkom". Ona je rekla da osoblje konzulata sprovodi pripreme za privremenu obustavu rada.
 
"Odgovaram - u toku su pripreme za privremenu obustavu rada. S tim u vezi mogu da se zatvaraju prozori, spuštaju roletne, isključuje svetlo, zatvaraju vrata, izbacuje đubre..", napisala je ona.
  • Lala

    02.09.2017 10:44
    crnjak
    rulje su oduvek imale dobar cirkus

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet