Za upravljanje migrantskom krizom 16 miliona evra od EU

Sredstvima koje je EU donirala Srbiji kroz projekat za upravljanje migrantskom krizom, u iznosu od 16 miliona evra, a koji je danas potpisan u Beogradu, finansiraće se pokrivanje operativnih troškova prihvatnih centara za smeštaj migranata, kao i pokrivanje troškova smeštaja maloletnih migranata bez pratnje u institucijama socijalne zaštite.
Projekat "Nastavak podrške za povećanje i unapređenje kapaciteta za upravljanje migrantskom krizom u Srbiji - MADAD 2" potpisali su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i direktorka Direktorata za Zapadni Balkan Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Henoveva Ruiz Kalavera.
 
Sredstva će biti namenjena i za angažovanje i terenskih i socijalnih radnika koji će pružati podršku sistemu socijalne zaštite sa ciljem zbrinjavanja maloletnih migranata bez pratnje, a obezbediće se i podrška sistemu obrazovanja u Srbiji za uključivanje dece migranata u školski sistem.
 
Podršak će biti pružena i zdravstvenom sistemu, na osnovu koje će biti pokrivena i refundacija troškova zdravstvenih institucija na lokalu za usluge koje su pružene migrantim i angažovaće se lica za rad sa migrantima na terenu, kao i ljudstvo koje će aktivno raditi na sprovođenju i kontroli Projekta, navodi se u saopštenju ministarstva.
 
Ministar Đorđević je rekao da će ministarstvo na čijem je on čelu, a koje je i koordinator ovog projekta, u saradnji sa nadležnim institucijama Vlade Srbije, postupati odgovorno i u skladu sa svim važećim međunarodnim standardima i evropskim vrednostima humanosti i solidarnosti.
  • Salmonela

    07.02.2018 23:48
    Uh ala ce se nasisati donacija. Ode to sve lepo u vikendaje na bugarskom primorju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet