VIDEO: Članovi "Pussy riot" uhapšeni dok su izlazili iz zatvora

Iako su odslužili petnaestodnevnu zatvorsku kaznu, članovi i članice benda "Pussy Riot", koji su upali na teren na finalu Svetskog prvenstva u fudbalu u znak protesta protiv režima Vladimira Putina, opet su zatvoreni.
Tri mlade muzičarke i njihov "kolega" ponovno su privedeni bukvalno dok su izlazili iz zatvora gde su odslužili kaznu za ilegalno nošenje policijskih uniformi i kršenje pravila za gledaoce utakmica Svetskog prvenstva. Naime, upali su na teren tokom utakmice Hrvatska-Francuska, maskirani u policajce. Dok je francuski reprezentativac dao "pet" jednoj od aktivistkinja, hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije imao previše razumevanja za njihov protest, te je zgrabio i odvukao Pjotra Verzilova s terena. 
 
Zasad nije poznato zašto su aktivisti opet privedeni, piše BBC.
 
  • koka

    01.08.2018 07:13
    @Drum

    koliko neznanja, besa i frustracije mora biti u tvom zivotu da bi se ovako "ispraznio"...vidis, oni najgori medju nama se uvek nekako sami jave i otkriju, na ovaj ili onaj nacin...
  • S

    31.07.2018 17:26
    A pismeni nalog za privođenje/hapšenje ništa?! Dostaviće im ga elektronskim putem...možda.
  • makijaveli

    31.07.2018 17:09
    demokratija
    Putinova demokratija na delu !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet