Gotovina počasni građanin Splita

Splitsko Gradsko veće je u četvrtak jednoglasno donelo odluku da se Anti Gotovini dodeli neki od središnjih trgova u Splitu, prenose hrvatski mediji.
Splitsko Gradsko veće je u četvrtak jednoglasno donelo odluku da se Anti Gotovini dodeli neki od središnjih trgova u Splitu, prenose hrvatski mediji.

Jedini uslov je da Komisija za imenovanje ulica, trgova i spomenika odobri inicijativu, kao i sam Ante Gotovina.

Ljubica Vrdoljak, bliska HGS-u, partiji gradonačelnika Splita Željka Keruma, obrušila na SDP, ali i HDZ jer su dozvolili da Hag dobije pravnu nadležnost nad Olujom.

"Kako ne bi nanelo štetu generalu nazivajući neki od trga njegovim imenom, možemo se čuti s njim već za dvadesetak minuta, nakon što se završi sednica. Inicijativu podržava većina Hrvata, jer se osećaju povređenima osudom generalima" rekao je Jure Šundov, zamenik splitskog gradonačelnika i Gotovinin saborac.

Postupak proglašenja generala Ante Gotovine počasnim građaninom Splita je u proceduri od 2001. godine, a samo se čeka odobrenje komisije za dodelu javnih priznanja.
  • janko

    23.04.2011 15:36
    zar nije bilo na ovom forumu
    zar cetnici i ustase nisu zajedno ratovali.... zaboravi li, kratka pameti... a i generala .sratka zaboravljas? eh s.rBenda ostaje se.Benda
  • cetnik

    22.04.2011 07:10
    o janko ustaso
    ako nemas sta reci vezano za clanak bolje i da ne kenjas
  • Radenko

    21.04.2011 22:11
    .eb.m mater svakom Srbinu koji ide u split ili u kurvatsku na more !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet