Ipak ništa od smaka sveta

Sledbenici kalifornijskog propovednika - slobodnjaka Harolda Kampinga (89) pripremali su se uzalud za smak sveta, koji je prema njegovom proročanstvu trebalo da se dogodi danas u šest sati popodne po lokalnom vremenu, hronološki u svakom kraju sveta.
Sledbenici kalifornijskog propovednika - slobodnjaka Harolda Kampinga (89) pripremali su se uzalud za smak sveta, koji je prema njegovom proročanstvu trebalo da se dogodi danas u šest sati popodne po lokalnom vremenu, hronološki u svakom kraju sveta.

Kamping je stekao veliki broj pristalica širom sveta koji se mole u iščekivanju kraju sveta, sa suzama u očima dele poslednji obrok sa najmilijima i pripremaju se za odlazak u raj.

Penzionisani inženjer Kamping, povratak Isusa Hrista čeka drugi put pošto se, kako kaže, zbog matematičke greške njegovo prethodno proročanstvo 1994. nije ispunilo.

S druge strane, danas se ogranizuju zabave "čji je povod još jedno pogrešno proročanstvo Harolda Kampinga".

Da podsetimo, priča o Kampingovom proročanstvu je sledeća - smak sveta neće se dogoditi 2012, kako je predviđeno kalendarom drevnih Maja, već ove godine, i to 21. maja. On je matematičkim proračunom, konsultujući Bibliju, došao do zaključka da će tog dana Isus Hrist drugi put sići na zemlju, ali ovoga puta ljut, i da će spaseni biti samo odabrani, a preostali će umreti u strašnim mukama.
Kamping (88) je skoro 70 godina proučavao Bibliju, pa je do tačnog datuma apokalipse došao nakon podrobne analize biblijskih tekstova.

Ovaj zagriženi hrišćanin objasnio je da će nakon Isusovog silaska na zemlju ona biti uništena prirodnim katastrofama poput zemljotresa, poplava i erupcija vulkana. U prirodnim nepogodama umreće svi oni koje Isus ne bude poveo sa sobom u raj.
Inače, Isusov povratak nakon kojeg dolazi smak sveta događaj je koji je u engleskom jeziku poznat pod terminom "revelation" i temelji se na doslovnom tumačenju poslednjeg poglavlja Biblije – "Otkrovenje Jovanovo".

Najava smaka sveta posebno je draga američkim fundamentalistima poput Kampinga, koji veruju da će upravo njih vrhunsko božansko biće nakon povratka na Zemlju prihvatiti pod ruku i odvesti ih u kraljevstvo nebesko.

  • Vidovdan

    24.05.2011 21:47
    Ja veruje, verujte i vi
    Ovozemaljske prmene pocele su odavno. Nagle promene,( sa novim bolestima, porastom postojecih, zemljotresi, vulkani, poplave,otapanje severnog pola,nepotrebni ratovi..itd.)su razlog velikih OVOZEMALJSKIH PROMENA koje su velikoj meri povezane i sa medjuplanetarnim prostorom. Zato, verujte sta cu reci-Buducnost opstanka je zivot u brdima i zaustaviti samounistavanje. Nepogodama nece doci do "smaka sveta", ali ce se promeniti biljni i zivotinjski svet, potapanja 1/3 kopna i smanjenja covecanstva takodje za 1/3. Srbija ce bti u najboljem polozaju.Zapadno i istocno, severno i juzno od Srbije, vec pogadjaju te nepogode.Asteroidu, koji leti ogromnom brzinom, odredjeno je da padne u meksicki zaliv. Svi pokusaji da se preusmeri, bice uzaludni! Tumaciti sta je ko prorokovao, pitanje je kako je taj rekao, a kako se tumaci.Nego, braco i sestre u hristu, pocnimo graditi infrastrukturu u brdima-poput Kusturice (skole, bolnice, puteve i sve sto je savremenom coveku potrebno- potrazimo spasenje i opstanak).Tacno je da ce Isus Hristos VASKRSNUTI i ponovo biti na Zemlji, ali ne kloniran kako su neki hteli...Nemojte me pitati odakle mi te informacije, ali mi verujte. Molimo se svaki dan-u molitvi je spas.Deco Srbije, dobro je da se opredeljujete da svoj um darujete svojoj ZEMLJI.Radite i stvarajte sa zeljom da zivite na visinama-cist vazduh, manje nepogoda, zdravija voda...
  • 22.05.2011 07:40
    I šta sad kaže? Kada je sledeći smak?
  • Nizina

    21.05.2011 18:08
    I jos jedan
    Corak, sta drugo ocekivati od deda sa toliko godina...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet