Protesti sa Vol Strita se šire Amerikom

Policija u Njujorku pustila je na slobodu većinu od 700 ljudi, uhapšenih tokom protesta protiv bogatih "Okupirajmo Vol Strit", koji su u subotu blokirali Bruklinski most, a danas su počeli protesti u Los Anđelesu, Sijetlu i Bostonu.

Policija u Njujorku pustila je na slobodu većinu od 700 ljudi, uhapšenih tokom protesta protiv bogatih "Okupirajmo Vol Strit", koji su u subotu blokirali Bruklinski most, a danas su počeli protesti u Los Anđelesu, Sijetlu i Bostonu.

U pritvoru je još oko 20 ljudi, koje nisu identifikovali, a koje čeka ispitivanje, javlja BBC.

Svi uhapšeni dobili su opomenu zbog remećenja javnog reda i mira.

Protesti protiv bogatih i socijalno neosetljivih koji su pre dve sedmice počeli na njujorškom Vol Stritu proširili su se i u Los Anđelesu, Bostonu, Čikagu, Denveru i Sijetlu.

U NJujorku je za vikend protestovalo dve hiljade ljudi, protesti u ovom gradu danas su ušli u 17. dan,.

Protesti su počeli pobunom nekoliko studenata. Sada kažu kako su organizovaniji i brojniji i da ne misle stati, ni nakon masovnih hapšenja tokom vikenda.

Više od 1.000 ljudi danas se okupilo u Bostonu, najavljujući proteste koji bi trebalo da parališu saobraćaj u centru grada.

U Los Anđelesu je pokrenuta incijativa 'Okupirajte Los Anđeles', piše Dejli mejl.

  • Zaokret

    03.10.2011 19:54
    Konacno
    ste se setili da nesto napisete o ovim protestima. Naime, jos pre 10 dana sam pokusao da vam posaljem poruku i upitam zasto ne prenosite ovu vest. Vasa anti-spam zastita u rubrici 'pisite nam' me je vracala 15 puta a nije mi dala novi kod, kao sto to imaju neki drugi sajtovi, za slucaj da je kod necitljiv. Elem, posle 15 pokusaja da posaljem poruku, odustao sam. Nadam se da cete od sad pratiti sta se desava i o tome obavestavati nasu javnost. Evo i link sa direktnim prenosom http://www.livestream.com/globalrevolution
  • ZoranNS

    03.10.2011 19:37
    Da je to po SAD receptu
    Valjda nije da neko koristi način kako SAD okupira druge zemlje (Miloševićev recept, događaj naroda), organizuju nezadovoljstvo naroda, pa onda osuđuju reakciju vlasti, pa se umešaju kao spasioci i nosioce demokratije. Došla mečka na njihova vrata, nadam se, sada je prilika za SAD drmokratiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet