Pronađene još dve žrtve brodoloma

U olupinama nasukanog broda "Kosta Konkordija" pronađena su još dva tela. Ovime se broj poginulih popeo na 15, a broj nestalih smanjio na 17.
U olupinama nasukanog broda "Kosta Konkordija" pronađena su još dva tela. Ovime se broj poginulih popeo na 15, a broj nestalih smanjio na 17.

Pronađena su tela dve žene na mostu broj četiri u blizini internet kafea. Još nije poznat identitet dve nove žrtve.

Italijanske vlasti do sada su identifikovale osam žrtava potonulog luksuznog broda. Među žrtvama je četvoro francuskih državljana i po jedan italijanski, mađarski, španski i nemački državljanin. Spasioci nastavljaju potragu za dvadesetak osoba među kojima su nemački državljani, mlađi francuski par, dvoje američkih penzionera i jedna italijanska djevojčica.

Zvaničnici su tokom vikenda rekli da izgleda da je u trenutku nesreće bilo i neregistrovanih gostiju na brodu, što bi značilo da bi broj nestalih mogao biti i veći.

Admiral Ilarion del' Ana saopštio je danas da bi ispumpavanje 2.300 tona goriva iz broda moglo da počne već sutra kako bi se izbegla ekološka katastrofa do koje bi moglo doći ukoliko bi iscurelo gorivo.

Zvaničnici su odlučili da se operacija potrage za telima i operacija ispumpavanja izvode istovremeno, jer su utvrdili da brod ne može dodatno da potone.

U trenutku nesreće na luksuznom turističkom brodu nalazilo se 3.200 putnika i 1.023 člana posade, od kojih je većina evakuisana čamcima za spasavanje, helikopterima i drugim brodovima koji su se zatekli u tom području.

Brod "Kosta konkordija", težak je 114.500 tona, a 13. januara nasukao se  na greben koji se nalazi oko 300 metara od toskanskog ostrva Điljo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet