Francuska: Prošao zakon o genocidu nad Jermenima

Francuski Senat usvojio je sinoć zakon koji predviđa da je negiranje genocida nad Jermenima u Turskoj od 1915. do 1917. godine krivično delo.

Francuski Senat usvojio je sinoć zakon koji predviđa da je negiranje genocida nad Jermenima u Turskoj od 1915. do 1917. godine krivično delo.

Za zakon je glasalo 127 članova Senata, dok ih je 86 bilo protiv. Donji dom parlamenta zakon je usvojio u decembru prošle godine. Svako ko prekrši taj zakon, može da bude osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana i novčano na 45.000 evra.

Kada je zakon usvojen u Donjem domu parlamenta, Turska je suspendovala vojne, ekonomske i političke odnose sa Francuskom, a uoči glasanja u Senatu Istanbul je najavio nove sankcije Francuskoj ukoliko zakon bude usvojen.

  • Horaya

    24.01.2012 22:59
    ?
    Pozdravljam francuze za ovaj zakon, ali mislim da je selektivan. Dali ce doneti isti zakon i za genocid nad severno americkim indijancima?
    I welcome the French law for this, but I think it is selective. Whether to adopt the same law and the genocide of North American Indians?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet