Nove borbe u Libiji

Pristalice ubijenog libijskog vođe Moamera Gadafija zauzeli su juče grad Bani Valid posle žestokog sukoba sa vladinim snagama, objavila je televizija Al Džazira.

Pristalice ubijenog libijskog vođe Moamera Gadafija zauzeli su juče grad Bani Valid posle žestokog sukoba sa vladinim snagama, objavila je televizija Al Džazira.

Bani Valid se nalazi na oko 140 kilometara jugoistočno od Tripolija i to je bio jedan od poslednjih gradova koji je pao u ruke antigadafijevih snaga. Arapski mediji prenose izjave svedoka koji kažu da pristalice Gadafija u potpunosti kontrolišu centar grada, a na svim važnijim zgradama istaknute su stare, zelene zastave Libije.

Libija inače pokušava da uspostavi centralnu vlast i razoruža mnogobrojne milicije koje su odigrale ključnu ulogu u svrgavanju režima ubijenog libijskog lidera. Agencija AP navodi da milicije u Libiji odbijaju da predaju oružje i prepuste kontrolu vlastima u Tripoliju zbog, kako tvrde, sumnje u nove vlasti i međusobno se optužuju za podršku "ostacima režima" Gadafija.

  • Vaskez NS

    24.01.2012 08:54
    U Libiji borbe nikad nisu ni prestale pa se ne može govoriti o nekakvim "novim" borbama. Sve je bila neokolonijalističko-imperijalistička propaganda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet