Juliju Timošenko uskoro terete i za ubistvo

Ukrajinsko tužilaštvo podneće optužnicu za ubistvo protiv bivše premijerke Julije Timošenko u naredne dve sedmice, izjavio je zamenik državnog tužioca Renat Kuzmin.

Ukrajinsko tužilaštvo podneće optužnicu za ubistvo protiv bivše premijerke Julije Timošenko u naredne dve sedmice, izjavio je zamenik državnog tužioca Renat Kuzmin.

Kuzmin je u intervju za "Euraktiv" u Briselu rekao da će optužnica biti podneta za ubistvo Jevgena Šćerbana 1996. godine, koji je tada bio poslanik i jedan od najbogatijih ljudi u Ukrajini. Šćerban je ubijen na aerodromu u Donjecku, a napadači su bili u policijskim uniformama. Prema rečima zamenika tužioca Kuzmina, ubice su priznale da su za to naručeno ubistvo dobile milion dolara sa računa koji se dovodi u vezu sa Julijom Timošenko i Pavlom Lazarenkom.

Lazarenko je takođe bivši premijer i političkim mentor Timošenkove. U vreme ubistva on je bio predsednik privatne ukrajinske energetske kompanije koja se bavila uvozom gasa iz Rusije. Osuđen je za pranje novca i izdržava kaznu zatvora u SAD. - Tužilaštvo danas istražuje taj slučaj i proverava činjenice koje ukazuju umešanost Timošenkove i Lazarenka u organizovanje i finansiranje ubistva. Posao koji je do sada urađen već je dao rezultate - izjavio je Kuzmin.

On je takođe optužio Timošenkovu da je zloupotrebila pravnu proceduru zahtevom za lečenje u bolnici i ukazao da se 150 žena koje su u istom zatvoru u kojem i bivša premijerka, u Harkovu, razbolelo od iste bolesti i da su mnogi slučajavi teži od njenog. Podsetio je da o zdravstvenom stanju bivše premijerke vode računa i nemački lekari, kao i da je tokom boravka u zatvoru 266 puta pregledana. - Nijedan zatvorenik u Evropi nema takvu medicinsku negu kakvu ima Timošenkova - rekao je Kuzmin.

  • Goxy

    11.05.2012 09:57
    Činila je brojne zločine
    Ubica sa osmehom, naručivala je hladnokrvno ubistva, a Zapad je štiti?!
    Nešto mi liči na ove naše albanske teroriste i u ubice sa Kosova i Metohije, koji su isto miljenici Zapada.
  • Tomislav

    11.05.2012 07:50
    Da, jagnje...
    Kao u Hrvatskoj Sanader, a moglo bi i kod nas da bude tih jaganjaca kol'ko 'oces...
    samo ovde niko nema onu stvar da ih pohapsi...
  • 11.05.2012 07:32
    zrtveno jagnje....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet