Damask: Desetine mrtvih u napadu na zgradu policije

Gerilski napad na sedište policije u Damasku ostavio je desetine mrtvih i ranjenih među pripadnicima snaga reda i naoružanih milicija odanih sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu, javlja Rojters pozivajući se na opozicione izvore.

Gerilski napad na sedište policije u Damasku ostavio je desetine mrtvih i ranjenih među pripadnicima snaga reda i naoružanih milicija odanih sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu, javlja Rojters pozivajući se na opozicione izvore.

Pobunjenici naoružani “kalašnjikovima”, puškomitraljezima i bombama, presekli su dva glavna puta koja vode ka kompleksu sedišta policije u distriktu Kanavat, i napali ga tokom noći, navode isti izvori. "Troje patrolnih vozila pojavilo se na licu mesta i naletela na mine... Video sam troje tela u jedinim kolima. Drugi kažu da su desetine ljudi iz bezbednosti i Šabibe (Asadova milicija) ležali mrtvi duž ulice Haled bin al Valed", rekao je jedan opozicioni aktivista Rojtersu.

Drugi opozicioni aktivisti u Damasku rekli su britanskoj agenciji da su pobunjenici uspeli da eksplozivom probiju sebi put u utvrđeni policijski kompleks i da zaplene oružje, da bi se povukli posle borbe koja je trajala jedan sat. Aktivisti u Damasku, takođe, tvrde da pobunjenici sada kontrolišu ditrikt Bazreh, na severu prestonice, odakle su se trupe i oklopna vozila povukli.

Vojska se takođe povukla iz gradova Tel i Dumair, severno od Damaska, gde je pretrpela teške gubitke. Armija je, međutim, izvela napad zapadni distrikt Mezeh. Te tvrdnje sirijske opozicije nisu mogle biti nezavisno potvrđene, napominje Rojters. Britanska agencija, takođe, navodi da stanovnici koji su obišli Damask kažu da je tokom večeri u većem delu sirijske prestonice primetno manje prisustvo vladinih snaga, ali da je oko ministarstva unutrašnjih poslova na trgu Mardžeh, u centru grada, raspoređeno uobičajeno obezbeđenje.

  • 20.07.2012 09:15
    rusija i kina ponovo spasili siriju od nato
    rusija bolje da gleda svoja posla da se bavi cecenijon imuslimanima u degestanuda ostavi siriju nek narod odluci kakvu vladu hoce .jer ista je rusija koja ostavila na cedilo serbiju,irak, libiju,ista sudbina nacice i siriju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.