Madrid: Gumenim mecima na demonstrante

Policija je rano jutros ispalila gumene metke da bi rasterala demonstrante u centru Madridu na kraju velikog protesta protiv mera štednje preduzetih zbog ekonomske krize, tokom kojeg je sedam osoba uhapšeno, a šest povređeno.

Policija je rano jutros ispalila gumene metke da bi rasterala demonstrante u centru Madridu na kraju velikog protesta protiv mera štednje preduzetih zbog ekonomske krize, tokom kojeg je sedam osoba uhapšeno, a šest povređeno.

Demonstracije u Madridu, koje su trajale do rano jutros, bile su jedan od preko 80 protestnih skupova koje su organizovali sindikati širom zemlje zbog smanjenja plata u državnoj administraciji i povećanja poreza. Na njima se okupilo na desetine hiljada ljudi, uključujući pripadnike policije i vatrogasce u šlemovima. "Ruke gore, ovo je pljačka!", uzvikivali su demonstranti šetajući ulicama španske prestonice.

Na kraju do tada mirnog protesta nekoliko desetina demonstranata protestovalo je na velikom trgu Puerta del Sol u centru Madrida gde je noćas situacija postala napeta. Neki demonstranti su gađali policiju flašama i u sredini poprečnih ulica koje vode do trga postavili barikade od plastičnih konzervi i kartonskih kutija i zapalili ih, zbog čega se iznad tog mesta vio gust dim.

Policija je, zatim, krenula na neke demonstrante, napadajući ih palicama kada su pokušali da se probiju do dobro obezbedjene zgrade parlamenta, navodi AFP. Kada se policija približila demonstranti su počeli da beže ulicama glavnog grada dok su turisti koji su sedeli u baštama kafea posmatrali. Policijski zvaničnik je rekao da je sedam osoba uhapšeno, a šest povređeno.

  • 20.07.2012 09:08
    Mačić
    Veličina demokratije u zemlji direktno je srazmerna dužinom policijske palice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.