Ostavka urednika BBC-ija zbog skandala

Urednik noćnog programa i emisije "Njuznajt" Bi-Bi-Sija (BBC) Piter Ripon podneo je ostavku zbog slučaja "Sevil" i optužbi da je BBC prikrivao seksualno zlostavljanje desetina devojčica za koje je osumnjičen bivši poznati TV voditelj, pokojni Džimi Sevil.

Urednik noćnog programa i emisije "Njuznajt" Bi-Bi-Sija (BBC) Piter Ripon podneo je ostavku zbog slučaja "Sevil" i optužbi da je BBC prikrivao seksualno zlostavljanje desetina devojčica za koje je osumnjičen bivši poznati TV voditelj, pokojni Džimi Sevil.

Ripon je podneo ostavku pošto je britanski javni servis saopštio da su njegovi razlozi za povlačenje jednog izveštaja o navodima protiv Sevila bili "netačni ili nepotpuni".

Britanska policija je prošle nedelje pokrenula istragu u slučaju voditelja koji je preminuo 2011. u 84 godini i navela u petak da je njom obuhvaćeno oko 200 potencijalnih žrtava.

Kako prenosi Rojters, producent Bi-Bi-Sija Mirion Džons, čiji je program "Njuznajt" još prošle godine pokrenuo istragu o Sevilu, ali od koje je britanski javni servis odustao, kaže da je još tada upozorio nadređene da bi korporacija mogla da bude optužena za prikrivanje činjenica ukoliko ne objavi priču.

Sevil je bio voditelj muzičke emisije "Top of the Pops" i dečjeg programa "Džimi će to popraviti", jedno od najvećih imena Bi-Bi-Sija i jedna od najpriznatijih televizijskih ličnosti, a zbog dobrotvornog rada kraljica Elizabeta II i Vatikan proglasili su ga za viteza.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.