18 umrlih od hladnoće u Ukrajini

Oštra zima u Ukrajini odnela je od početka meseca 18 života, a tri bebe rođene su u vozilima "zarobljenim" u saobraćajnim gužvama zbog smetova ili zaleđenih puteva, saopštili su zvaničnici.

Oštra zima u Ukrajini odnela je od početka meseca 18 života, a tri bebe rođene su u vozilima "zarobljenim" u saobraćajnim gužvama zbog smetova ili zaleđenih puteva, saopštili su zvaničnici.

Najmanje 12 ljudi umrlo je od petka, kada su se temperature u nekim oblastima spustile na 15 stepeni ispod nule, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Još 133 osobe zatražile su medicinsku pomoć zbog hipotermije i promrzlina, a 108 ih je zadržano u bolnici.

U blizini grada Lavova na zapadu zemlje, jedna žena je juče rodila blizance, u ambulantnim kolima blokiranim na putu. Majka i bebe kasnije su prevezeni u lokalnu bolnicu. U obližnjem Rivnu, druga žena je u zavejanom automobilu rodila dete.

U noći između subote i nedelje, na putu između Kijeva i Lviva, kolone vozila bile su duge 18 kilometara, a saobraćaj se kretao usporeno još 40 kilometara u nazad. Lokalne vlasti saopštile su da je stanje na putevima između ova dva grada juče normalizovano.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.