Italija: Srušile se dve zgrade, četvoro mrtvih

Četiri osobe su poginule, a sedmoro je povređeno kada su se tokom noći srušile dve zgrade u sicilijanskom gradu Palermu.
Četiri osobe su poginule, a sedmoro je povređeno kada su se tokom noći srušile dve zgrade u sicilijanskom gradu Palermu.

Vatrogasci su počeli s evakuacijom područja kasno sinoć, nekoliko minuta pre rušenja zgrada, a posle poziva zabrinutih građana koji su prijavili glasno škripanje višespratnica.

Tela dvojice Italijana od 85 i 54 godina izvađena su iz ruševina, dok spasioci tragaju za još dve žene od 80 i 74 godine koje se vode kao nestale.

"Oni su izgradili četvrti sprat, pretvarajući ravan krov u još po jedan stan", rekao je stanovnik srušenih višespratnica koji je živeo na trećem spratu jedne od zgrada. Pukotine su počele da se pojavljuju u zgradi tokom gradnje. Šumovi su se pojačavali i konačno su stanovnici pozvali vatrogasnu brigadu, koja je odmah počela da prazni višespratnice. Nekoliko minuta kasnije, sve se srušilo.

  • 19.12.2012 09:32
    Patriotizam na delu
    U ulici M. Gorkog nekoliko zgrada sa nadogradnjama puca pri temeljima usled vibracija zbog autobusa i teškog saobraćaja, koji je uzgred i zabranjen u toj ulici, građani su dobili dozvolu za izmeštanje autobusa iz ulice, ali u ZIG-u se oglušuju na to i teško im je da se pobrinu za premeštanje stajališta autobusa. Ko će biti kriv ako se za koju godinu nešto slično desi i u Novom Sadu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.