Ubijen američki snajperista koji je usmrtio 255 Iračana

Kris Kajl (38), bivši američki mornarički specijalac i snajperista koji je tokom vojne karijere usmrtio 255 ljudi, ubijen je u subotu vatrenim oružjem u streljani u Teksasu.
Kris Kajl (38), bivši američki mornarički specijalac i snajperista koji je tokom vojne karijere usmrtio 255 ljudi, ubijen je u subotu vatrenim oružjem u streljani u Teksasu.

Ubijena je još jedna osoba čiji identitet još nije otkriven, a osumnjičeni za ubistvo Edi Rej Rut uhapšen je tokom bega.

Nisu poznati razlozi ubistva.

Kajl je autor knjige "Američki snajper" u kojoj je pisao o svojim iskustvima tokom vojne službe od 1999. do 2009. godine. Za hrabrost je odlikovan sa dve Srebrne zvezde, a u četiri navrata je bio u Iraku.

Posle nedavnog pokolja dece u osnovnoj školi u Njutaunu, Kajl se javno zalagao protiv restrikcija o posedovanju oružja.

  • Dusan

    04.02.2013 02:28
    Zamisli da je srbin poubijao toliki narod sta bi se o njemu pisalo kad se i ovako pise sta ko oce
  • semtex

    03.02.2013 21:50
    @Salamander
    Jeste 7.62x51NATO ili 308W po americkom standardu,u pitanju je puska Remington M40A5.
  • pola viagre

    03.02.2013 18:22
    E neka su...
    Kada snajperista ubija amere onda je serijski ubica,a kad amer-snajperista ubija ne amere onda je-heroj!?I još biva odlikovanan!?Kakva demokratija,ovo je kolektivno ludilo!!!!Ovaj je ništa drugo nego serijski ubica!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.