Osnovce RS predstavili kao naciste

Ministarstvo prosvete Republike Srpske oštro osudilo što je sarajevski portal 24sata.info ilustrovao tekst o sve manjem broju osnovaca u RS fotografijom sa nacističkim znakom.
Ministarstvo prosvete Republike Srpske oštro osudilo što je sarajevski portal 24sata.info ilustrovao tekst o sve manjem broju osnovaca u RS fotografijom sa nacističkim znakom.

Iz tog Ministarstva je najavljeno da će iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva kako bi portal 24 sata.info bio kažnjen zbog objavljivanja uvredljivih sadržaja i zbog zaštite učenika u RS.

Tekst pod naslovom "Alarmantan podatak: U Republici Srpskoj sve manje osnovaca", ovaj portal je ilustrovao fotografijom na kojoj učenik na rukavu nosi nacistički znak. "Ovakva ilustracija predstavlja provokaciju i vređa decu Republike Srpske, te ugrožava međusobno poverenje građana u BiH i izgradnju zajedničke budućnosti na ovim prostorima", ističe se u saopštenju Ministarstva prosvete i kulture RS.

Uz izvinjenje za objevljenu ilustraciju, redakcija portala danas je saopštila da joj nije bila namera izazivanje bilo kakve provokacije niti vređanja bilo koga. "Portal 24sata.info je od svog nastanka radio na gradnji međusobnog povjerenja i izgradnji zajedničke budućnosti svih građana i naroda u BiH. S tim u vezi želimo još jednom da istaknemo da je objavljavanje ovakvog sadržaja bilo potpuno neprihvatljivo i da se redakacija portala 24sata.info javno izvinjava zbog neugodnosti koje smo izazvali ovim nenamernim postupkom", pišeu saopštenju.

  • 11.02.2013 20:47
    http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-tema/76784-Tako-mali-etnik.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet