Aktivista u Kairu pretučen nakon protesta

Jedan opozicioni aktivista pronađen je pretučen i zavezan za drvo u pustinji kod Kaira, četiri dana pošto je nestao nakon antivladinih protesta, javlja Rojters.

Jedan opozicioni aktivista pronađen je pretučen i zavezan za drvo u pustinji kod Kaira, četiri dana pošto je nestao nakon antivladinih protesta, javlja Rojters.

Ibrahim Hanafi, koji je spasen i hospitalizovan, radio je za Oslobodilački front za mirne promene. On je skupljao dokaze o nasilju islamističkih političara, rekao je generalni koordinator fronta Esam el-Šarif.

"Naše kolege i policija pronašli su ga vezanog za drvo, golog sa prikačenim pismom sa pretnjama... protiv svakoga koji priča (negativno) o Muslimanskom bratstvu", rekao je Esam el-Šarif.

Stranka Muslimanska braća snažno podržava predsednika Muhameda Morsija, protiv koga već mesecima protestuju opozicioni aktivisti. Portparol Muslimanske braće odbacio je spekulacije da je ta partija povezana sa incidentom ili bila uključena u bilo koji drugi "nepristojan slučaj".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.