Bacaju Biblije na Severnu Koreju

Jedna grupa hrišćana iz Kolorada baca iz vazduha Biblije na Severnu Koreju.
Jedna grupa hrišćana iz Kolorada baca iz vazduha Biblije na Severnu Koreju.

Tokom poslednje godine, pastor Erik Foli i njegova misionarska grupa Seul SAD, "bacila" je oko 50.000 ručno napravljenih balona napunjenih helijumom za koje su vezane Biblije i lična svedočenja o veri iznad seoskih područja Severne Koreje.

U toj zemlji građani moraju da budu sledbenici državne ideologije poznate kao Džuče ideja.

Foli procenjuje da u Severnoj Koreji ima oko 100.000 hrišćana.

Jedna 33-godišnja žena javno je pogubljena 2009. u toj zemlji, jer je bila optužena za distribuciju Biblije. Takođe, jedan američki misionar Kenet Bej, osuđen je na 15 godina prinudnog rada zbog "zločina protiv države".

Foli koji je u četrdesetim godinama života, kaže da vernici ipak imaju potrebe za Biblijom. On i njegova supruga, južnokorejski imigrant, prvi put su počeli da šalju balone 2006. iz Južne Koreje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.