Rusija neće menjati stav o Kosovu

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin izjavio je da Moskva neće menjati stav o Kosovu pošto je predsednik Rusije uporedio situaciju na Krimu i Kosovo.

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin izjavio je da Moskva neće menjati stav o Kosovu pošto je predsednik Rusije uporedio situaciju na Krimu i Kosovo.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je ove nedelje, govoreći o angažovanju Rusije u Autonomnoj Republici Krim s većinskim ruskim stanovništvom koje traži odvajanje od Ukrajine, rekao da stanovništvo tog crnomorskog poluostrva ima pravo na samoopredeljenje kao što je dato kosovskim Albancima.

"Odmah se vidi da on (Putin) govori o dvostrukim aršinima. Direktno ću vam reći: Rusija nije menjala i neće menjati svoj stav o pitanju Kosova. Potpuno podržavamo Srbiju, kako je to apsolutno nepromenjljivo bilo i pre", rekao je Čepurin u intervjuu listu Politika.

Čepurin je rekao da ambasada Rusije u Beogradu dobija "neverovatno mnogo mnogo obraćanja" u vezi s podrškom za stavove Moskve o Ukrajini.

"Veoma cenimo odnos srpskog naroda i rukovodstva Srbije prema nama", rekao je Čepurin.

  • 08.03.2014 13:20
    Stigli i mahniti rusofili na sajt. Lupaju minuse. Kultura botova. Ukinuti komentare, totalno su obesmišljeni.
  • Marko

    08.03.2014 11:13
    Oću pi'kim, neću pi'kim.
    Znači Rusi da razjasnimo, vama je samo krivo što niste VI oteli Kosovo. mego neko drugi? To je to u prevodu.
  • 08.03.2014 10:26
    HaHaHa
    Jedno prica ambasador jer mu je to i posao...a drugo govori Putin.

    Kad su nam pomagali? NIKAD!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.